Bahan ingkang damel genthong inggih punika saking lemah abang. Wujudipun ageng bunder saha dhawa. Kaginakaken genthong inggih punika kangge tendon banyu. Wonten ing jaman rumiyin, genthong kaginakaken kangge nyimpen beras
2. Kendil
Kendil kadamel
saking lemah abang. Wujudipun bunder alit. Wonten ingkang wonten tutupipun
ananging uga wonten ingkang boten wonten tutupipun. Kaginakaken kangge masak
sayur. Salah sawijining panganan khas Ngayogyakarta yaiku gudek tasih
ngginakaken kendil kangge wadah gudek ingkang biasanipun dikenal “gudek kendil”
3. Lincak
Lincak
kadamel saking bambu. Wujudipun kayata kursi ingkang biasa ananging dhawa.
Biasanipun digunakaken kangge lungguhan. Setunggal lincak saged digunakaken
kangge 2-3 tiyang. Biasanipun didelehaken ing ngajeng griya. Ananging ing jaman
sak punika , lincak sampun boten patek disenengi amargi kathah tiyang luwih remen
kalian sofa ketimbang lincak
4. Piyan
Piyan ing jaman
rumiyin kadamel saking anyaman bambu , ananging ing jaman sakniki piyan sampun
ngginakaken asbes utawi triplek. Kaginakaken piyan inggih punika kangge atap
omah.
0 komentar:
Posting Komentar